

Refractometre digitale Hanna
cu fanta probei din oțel inoxidabil și timp de răspuns de 1,5 secunde
Refractometrele digitale Hanna elimină incertitudinea asociată cu refractometrele mecanice. După o simplă calibrare cu apă distilată sau deionizată efectuată extrem de simplu de către utilizator, rezultatele sunt măsurate în câteva secunde. Măsurătoarea efectuată și temperatura, selectabilă în ° C sau ° F, sunt afișate pe ecranul LCD ușor de citit. Cu protecție IP65, aceste refractometre sunt suficient de durabile și compacte pentru a fi utilizate acasă, în laborator sau pe teren.

Funcții

Fanta probei din oțel inoxidabil și protecție împotriva apei IP65
Fanta pentru probă fabricată din oțel inoxidabil este ușor de curățat și rezistentă la coroziune. Carcasa termoplastică din ABS este construită pentru a funcționa în condiții dure de laborator sau pe teren.

Măsurare ușoară și timp de răspuns rapid
Așezați câteva picături din probă în fanta refractometrului și apăsați tasta READ. Aceste refractometre digitale au un timp de răspuns de 1,5 secunde.

Volum mic de porbă
2 picături metrice sunt suficiente pentru analiză.

Compensarea automată cu temperatura (ATC)
Măsurătorile sunt compensate automat cu temperatura pentru măsurători extrem de precise.

Selectarea unității de măsură
Apăsați tasta RANGE pentru a parcurge rapid unitățile de măsură, atunci când este cazul.

Calibrare într-un singur punct
Aceste refractometre digitale oferă calibrarea într-un singur punct cu apă distilată sau deionizată.

Pornirea
Nivelul bateriei și unitatea de măsurare sunt afișate la pornire.

Sistem de prevenire a erorilor bateriei (BEPS)
În cazul în care nivelul scăzut al bateriei poate afecta negativ citirile, funcția BEPS afișează intermitent pictograma bateriei pe ecran. Pentru a economisi bateria, refractometrul se oprește automat după trei minute de inactivitate.

Indicele de refracție
Indicele de refracție este o caracteristică optică a unei substanțe și a particulelor dizolvate din ea.
Indicele de refracție al unei substanțe este puternic influențat de temperatură și de lungimea de undă a luminii utilizate pentru măsurarea acesteia. Prin urmare, trebuie să se acorde atenție aparatului sau compensării diferențelor de temperatură și a lungimii de undă. Măsurătorile indicelui de refracție sunt raportate de obicei la o temperatură de referință de 20 ° C (68 ° F), care este considerată a fi temperatura camerei.
Indicele de refracție este definit ca raportul dintre viteza luminii într-un vid și viteza luminii dintr-o substanță. Rezultatul acestei proprietăți este că lumina își va schimba direcția atunci când se deplasează printr-o substanță cu un indice de refracție diferit. Aceasta capacitate se numește refracție.
Atunci când treceți dintr-un material cu un indice de refracție mai mare la unul mai mic, există un unghi critic la care un fascicul de lumină de intrare nu se mai poate refracta, ci se va reflecta în schimb pe interfața dintre cele două substanțe. Aceasta se numește reflexie internă totală.
Unghiul critic poate fi utilizat pentru a calcula cu ușurință indicele de refracție conform ecuației:
sin (Θcritical) = n2 / n1
Unde n2 este indicele de refracție al mediului cu densitate mai mică; n1 este indicele de refracție al mediului cu densitate mai mare.
Un refractometru digital trece o lumină LED printr-o prismă în contact cu proba. Un senzor de imagine determină unghiul critic la care lumina nu mai este refractată prin probă. Algoritmii specializați aplică apoi compensarea automată a temperaturii probei și convertesc indicele de refracție la parametrul specificat.

Refractometre digitale Hanna
Hanna oferă refractometre digitale portabile pentru măsurarea mai multor parametri, inclusiv: zahăr, brix, baume, salinitate, NaCl, glicol și alcool potențial pentru analize precise în multe industrii, inclusiv alimente, băuturi (suc), vin, acvacultură și multe altele.

Refractometre digitale pentru analiza zahărului în industria alimentară
Hanna oferă cinci refractometre pentru zahăr pentru a îndeplini cerințele industriei alimentare. Refractometrele digitale HI96800 Indice de refracție / Brix, HI96801% Brix (zaharoză), HI96802 fructoză, HI96803 Glucoză și HI96804 Zahar invertit sunt robuste, portabile și rezistente la apă pentru măsurători în laborator sau pe teren.
1.3330 la 1.5040 nD₂₀
0.0 la 85.0% Brix
(% w/w fructoză)
(% w/w glucose)
(% w/w zahăr invertit)

Digital Refractometers for Measurement of Sugar in Wine
Hanna offers five wine refractometers to meet the various requirements throughout the wine industry. The HI96811, HI96812, HI96813, HI96814 and HI96816 Digital Wine Refractometers are rugged, lightweight and waterproof for measurements in the lab or field.
0 to 25% V/V
Potential Alcohol
0 to 230°Oechsle
0 la 42°KMW
(10 to 75% Brix)*

Refractometru digital pentru analiza zahărului din must
Refractometrul digital HI96841 măsoară indicele de refracție al mustului și îl convertește în ° Platon cu compensarea temperaturii. Carcasa rezistentă la apă IP65 și fanta pentru probă sunt construite pentru a funcționa în condiții dure, făcându-l adecvat pentru utilizare în orice fabrică de bere.

Refractometru digital pentru măsurarea clorurii de sodiu în industria alimentară
Hanna oferă refractometru digital HI96821 pentru analiza clorurii de sodiu pentru a satisface cerințele industriei alimentare. Acest instrument optic utilizează măsurarea indicelui de refracție pentru a determina concentrația de clorură de sodiu în soluțiile apoase utilizate în prepararea alimentelor. Nu este destinat măsurărilor salinității apei de mare.
0 la 34 g/100 mL
1.000 la 1.216 gravitația specifică (S.G.)
0 la 26 °Baumé

Refractometru digital pentru analiza apei de mare naturale sau artificiale
Refractometrul digital HI96822 Hanna este un dispozitiv robust, portabil, rezistent la apă, care utilizează măsurarea indicelui de refracție pentru a determina salinitatea apei de mare naturale și artificiale sau a apei oceanului.
Salinitatea este o analiză importantă în multe aplicații, cum ar fi acvacultura, monitorizarea mediului, acvarii, plante de desalinizare, apa de puț și multe altele.
0 la 150 ppt
1.000 la 1.114 gravitația specifică (S.G.)

Refractometre digitale pentru analiza etilen glicolului și propilen glicolului
Refractometrele digitale HI96831 pentru etilen glicol și HI96832 pentru propilen glicol sunt dispozitive robuste, portabile, rezistente la apă, care utilizează măsurarea indicelui de refracție pentru a determina procentul de volum și punctul de îngheț al soluțiilor pe bază de etilen glicol și respectiv propilen glicol.
0 la -50°C (32 la -58°F) punct de îngheț (FP)
0 la -51°C (32 la -59.8°F) punct de îngheț (FP)