Refractometru digital pentru analiza % Brix și potențialul alcool (% V/V) în vin, must și suc - HI96813

SKU: HI96813

Pret special 879,62 RON Pret standard 1.103,85 RON
Fără TVA
 

Fabricat in Romania

HI96813 este un refractometru digital robust, portabil, proiectat pentru măsurarea zahărului (% Brix) și măsurarea potențială a alcoolului (% V / V) de vin, suc și must. HI96813 prezintă o precizie ridicată de ± 0,2% Brix și 0,2% alcool potențial V/V. Toate citirile sunt compensate automat pentru variațiile de temperatură în conformitate cu standardul ICUMSA Methods Book și afișate într-un timp de răspuns de 1,5 secunde. Prisma de sticlă și oțelul inoxidabil sunt ușor de curățat. Doar ștergeți cu o cârpă moale în pregătirea pentru următorul eșantion.

Sample size as small as 2 metric drops (100 μl)

Cantitatea probei de analizat este aproximativ 2 picături metrice (100 μl)

Sealed stainless steel well with high grade optical prism made of flint glass

Garnitură sigilată din oțel inoxidabil cu prismă optică de înaltă calitate

Fast 1.5 second response time for temperature compensated reading

Timp de răspuns rapid de 1,5 secunde pentru citirile cu compensare automată a temperaturii

Refractometrul digital de vin HI96813 convertește indicele de refracție al probei la concentrația de zaharoză % Brix (denumit și "Brix"). Conversia utilizată se bazează pe Cartea metodelor ICUMSA (Comisia Internațională pentru Metode Uniforme de Analiză a Zahărului). Deoarece majoritatea zahărului din sucul de struguri este fructoză și glucoză și nu zaharoză, citirea este uneori menționată ca "Aparent Brix".

HI 96813 permite utilizatorului să adapteze instrumentul la nevoile specifice pe baza experienței sale, deoarece niciun factor fix de conversie nu este universal aplicabil. Prima conversie se bazează pe valoarea% Brix și un factor de conversie reglabil între 0,50 și 0,70 (0,55 este o valoare comună).

Alcoolul potențial (% V/V) = (0,50 până la 0,70) x %Brix

Un dezavantaj al ecuației de mai sus este că nu ia în considerare zaharurile și extractul nefermentabil. O a doua ecuație este de asemenea disponibilă care ia în considerare acești factori și poate da o estimare mai precisă a conținutului de alcool din vinul finit. Această conversie este numită "C1" pe contor și utilizează următoarea ecuație:

Alcoolul potențial (% V/V) = 0,059 x [(2,66 x Oe) - 30] (C1)
* 1 °Oe este aproximativ egal cu 0,2% Brix

HI96813 este un instrument ușor de utilizat pentru vinificatori pentru măsurarea zahărului și alcoolului potențial în struguri sau must, în secția de producție sau în laborator.
  • Proiectat pentru analiza zahărului și a potențialului alcoolic din vin
  • Compensare automată a temperaturii
  • 0 to 50 % Brix cu o precizie de  ± 0.2% Brix
  • 0-25 % potențial alcool cu o precizie de ± 0.2% 

Prepararea unei soluții standard de sucroză X%

Pentru a face o soluție de sucroză, urmați procedura de mai jos:

  • Așezați recipientul (cum ar fi un pahar de sticlă) pe balanța analitică.
  • Folosiți funcția TARE a balanței.
  • Se cântăresc X grame de sucroză de puritate ridicatî (CAS #: 57-50-1) direct într-un pahar
  • Se adaugă apă distilată sau deionizată în paharul astfel încât greutatea totală a soluției să fie de 100g.
  • Notă: Este posibil ca soluțiile de peste 65% să necesite agitare energică și să fie încălzite într-o baie de apă la aproximativ 40 °C (104 °F). Îndepărtați soluția când se dizolvă sucroza și lăsați-o să se răcească înainte de utilizare.

Exemplu de preparare ca soluție de sucroză 25%:


% Brix Sucroză(g) Apă (g) Total (g)
25 25.000 75.000 100.000
 
 
refractive index

Indice de refracție

HI96813 face măsurători pe baza unui indice de refracție al unui eșantion de probe. Indicele de refracție este o măsurătoare a modului în care se comportă lumina pe măsură ce trece prin probă. În funcție de compoziția probei, lumina va reflecta și reflecta diferit, in funcție de probă. Prin măsurarea acestei activități cu un senzor liniar de imagine, indicele de refracție al probei poate fi evaluat și utilizat pentru a determina proprietățile sale fizice, cum ar fi concentrația și densitatea. În plus față de senzorul de imagine liniar, HI96813 utilizează o lumină LED, o prismă și o lentilă pentru a face posibile măsurătorile.

Variațiile de temperatură vor afecta densitatea unei soluții bazate pe compusul prezent in probă. În refractometria digitală, este necesară utilizarea compensării temperaturii pentru rezultate precise. HI96813 conține un senzor de temperatură încorporat și este programat cu algoritmi de compensare a temperaturii în conformitate cu referințele recunoscute la nivel internațional, care variază în funcție de parametrul măsurat.

 

 

Caracteristici:


Calibrare într-un singur punct
  • Calibrarea se face cu apă distilată sau deionizată

Cantitate mică de probă
  • Cantitatea probei de analizat este aproximativ 2 picaturi metrice (100 μl)

Compensare automata a temperaturii (ATC)
  • Compensarea automata a variațiilor de temperatura a probei

Rezultate rapide și precise
  • Rezultatele sunt afișate în aproximativ 1.5 secunde

LCD pe două niveluri
  • Ecranul cu două niveluri afișează simultan măsurătorile și citirile de temperatură

Oțel inoxidabil
  • Ușor de curățat și rezistent la coroziune

Indicator de baterie
  • Nivelul procentual al bateriei este afișat la pornire și are indicator de baterie descărcată

Oprire automată
  • Pentru a economisi durata de viață a bateriei, refractometrul se oprește automat după trei minute de neutilizare

Protecție la apă IP65
  • Carcasa rezistentă la apă a fost proiectată să funcționeze atât in laborator cât și în secția de producție
Mai multe informatii
SKU HI96813
Product Name Refractometru digital pentru analiza % Brix și potențialul alcool (% V/V) în vin, must și suc - HI96813
Quote Required Nu
Domeniu conţinut de zahăr 0 to 50% Brix; 0-25% V/V Potential Alcohol
Rezoluţie conţinut de zahăr 0.1% Brix; 0.1% V/V Potential Alcohol
Acurateţe conţinut de zahăr ±0.2% Brix; ±0.2 V/V Potential Alcohol
Domeniu temperatură 0 to 80°C (32 to 176°F)
Rezoluţie temperatură 0.1°C (0.1°F)
Acurateţe temperatură ±0.3 °C (±0.5 °F)
Temperature Compensation automatic between 10 and 40°C (50 to 104°F)
Oprire automată after three minutes of inactivity
Tipul / Durata de funcționare a bateriei 9V / approximately 5000 readings
Dimensiune 192 x 102 x 67 mm (7.6 x 4.01 x 2.6”)
Greutate 420 g (14.8 oz.)
Sursa de lumină a refractometrului yellow LED
Valoarea minimă a probei 100 μL (to cover prism totally)
Celulă probă stainless steel ring and flint glass prism
Timp de măsurare approximately 1.5 seconds
informatii pentru comanda HI96813 is supplied with battery and instruction manual
Notes Enclosure Rating
Scrieti propria recenzie
Recenzati:Refractometru digital pentru analiza % Brix și potențialul alcool (% V/V) în vin, must și suc - HI96813
Rating-ul dumneavoastra