Refractometru digital pentru măsurarea procentelor BRIX - HI96801

Mai mult

Refractometru digital pentru măsurarea procentelor BRIX - HI96801

983,00 RON
fără TVA
OR

HI96801 este un refractometru digital, robust și portabil proiectat pentru industria alimentară pentru a afișa conținutul de glucoză din soluții apoase. HI96801 raportează rezultatele cu o precizie de ± 0,2%. Funcționarea aparatului este simplificată doar cu două butoane: un buton trebuie calibrat cu apă distilată sau deionizată, iar celălalt pentru a efectua o măsurare. Toate citirile sunt compensate automat pentru variațiile de temperatură în conformitate cu standardul ICUMSA Methods Book și afișate într-un timp de răspuns de 1,5 secunde. Prisma de sticlă și oțelul inoxidabil sunt ușor de curățat. Doar ștergeți cu o cârpă moale în pregătirea pentru următorul eșantion.


Sample size as small as 2 metric drops (100 μl)


Cantitatea probei de analizat este aproximativ 2 picături metrice (100 μl)


Sealed stainless steel well with high grade optical prism made of flint glass


Garnitură sigilată din oțel inoxidabil cu prismă optică de înaltă calitate


Fast 1.5 second response time for temperature compensated reading


Timp de răspuns rapid de 1,5 secunde pentru citirile cu compensare automată a temperaturii

Detalii

Refractometrul portabil HI96801 convertește indicele de refracție al unei mostre de alimente la % brix. Această conversie se bazează pe tabelele din Cartea metodelor ICUMSA (Comisia internațională pentru metodele uniforme de analiză a zahărului) care arhiveaza modificările indicelor de refracție cu temperatura pentru o soluție de glucoză. Modelul HI96801 este ideal pentru analiza fructelor, băuturilor energizante, budincilor, laptelui de soia, sucuri, gem, marmeladă, miere, supe, jeleu, tofu și condimente. HI96801 este un instrument ușor de utilizat pentru măsurarea zahărului în probele de alimente atât în secția de producție cât și în laborator.

  • Proiectat pentru analiza zahărului din produse alimentare
  • Compensare automată a temperaturii
  • De la 0 până la 85% BRIX, cu o precizie de ± 0,2%

Prepararea unei soluții standard de sucroză X%

Pentru a face o soluție de sucroză, urmați procedura de mai jos:

  • Așezați recipientul (cum ar fi un pahar de sticlă) pe balanța analitică.
  • Folosiți funcția TARE a balanței.
  • Se cântăresc X grame de sucroză de puritate ridicatî (CAS #: 57-50-1) direct într-un pahar
  • Se adaugă apă distilată sau deionizată în paharul astfel încât greutatea totală a soluției să fie de 100g.
  • Notă: Este posibil ca soluțiile de peste 60% să necesite agitare energică și să fie încălzite într-o baie de apă la aproximativ 40 °C (104 °F). Îndepărtați soluția când se dizolvă sucroza și lăsați-o să se răcească înainte de utilizare.
Exemplu de preparare ca soluție de sucroză 25%:
% Brix Sucroză (g) Apă (g) Total (g)
25 25.000 75.000 100.000

 

refractive index

 

Indice de refracție

HI96801 face măsurători pe baza unui indice de refracție al unui eșantion de probe. Indicele de refracție este o măsurătoare a modului în care se comportă lumina pe măsură ce trece prin probă. În funcție de compoziția probei, lumina va reflecta și reflecta diferit, in funcție de probă. Prin măsurarea acestei activități cu un senzor liniar de imagine, indicele de refracție al probei poate fi evaluat și utilizat pentru a determina proprietățile sale fizice, cum ar fi concentrația și densitatea. În plus față de senzorul de imagine liniar, HI96801 utilizează o lumină LED, o prismă și o lentilă pentru a face posibile măsurătorile.

Variațiile de temperatură vor afecta densitatea unei soluții bazate pe compusul prezent in probă. În refractometria digitală, este necesară utilizarea compensării temperaturii pentru rezultate precise. HI96801 conține un senzor de temperatură încorporat și este programat cu algoritmi de compensare a temperaturii în conformitate cu referințele recunoscute la nivel internațional, care variază în funcție de parametrul măsurat.

 

Caracteristici:


Calibrare într-un singur punct
  • Calibrarea se face cu apă distilată sau deionizată

Cantitate mică de probă
  • Cantitatea probei de analizat este aproximativ 2 picaturi metrice (100 μl)

Compensare automata a temperaturii (ATC)
  • Compensarea automata a variațiilor de temperatura a probei

Rezultate rapide și precise
  • Rezultatele sunt afișate în aproximativ 1.5 secunde

LCD pe două niveluri
  • Ecranul cu două niveluri afișează simultan măsurătorile și citirile de temperatură

Oțel inoxidabil
  • Ușor de curățat și rezistent la coroziune

Indicator de baterie
  • Nivelul procentual al bateriei este afișat la pornire și are indicator de baterie descărcată

Oprire automată
  • Pentru a economisi durata de viață a bateriei, refractometrul se oprește automat după trei minute de neutilizare

Protecție la apă IP65
  • Carcasa rezistentă la apă a fost proiectată să funcționeze atât in laborator cât și în secția de producție
Domeniu conţinut de zahăr 0 la 85% Brix
Rezoluţie conţinut de zahăr 0.1% Brix
Acurateţe conţinut de zahăr ±0.2% Brix
Domeniu temperatură 0 la 80°C (32 la 176°F)
Rezoluţie temperatură 0.1°C (0.1°F)
Acurateţe temperatură ±0.3 °C (±0.5 °F)
Temperature Compensation automată între 10 și 40°C (50 to 104°F)
Oprire automată după 3 minute fără activitate
Tipul / Durata de funcționare a bateriei 9V / aproximativ 5000 citiri
Dimensiune 192 x 102 x 67 mm (7.6 x 4.01 x 2.6”)
Greutate 420 g (14.8 oz.)
Sursa de lumină a refractometrului LED galben
Valoarea minimă a probei 100 μL (pentru a acoperi total prisma)
Celulă probă inel din oțel inoxidabil și prisme din sticlă cu piatră
Timp de măsurare aproximativ 1.5 secunde
Informații comandă HI96801 este livrat împreună cu manualul de instrucțiuni pentru baterie și manual
Notes Rating Incintă: IP65

Recenzii: