Dioxidul de Sulf

Dioxidul de Sulf

Dioxidul de sulf (SO2) este un compus chimic utilizat la conservarea alimentelor și la vinificație.

În procesul de vinificație, oenologul adaugă dioxid de sulf (SO2) vinului pentru a inhiba creșterea bacteriilor și a drojdiei sălbatice, deși acest lucru este de obicei luat în considerare numai dacă fermentația malolactică nu este intenționată. Mai târziu, în procesul de fermentare, (SO2) este adăugat vinului ca antioxidant și pentru proprietățile sale antimicrobiene. Ca antioxidant (SO2) ajută la păstrarea culorii, aromelor și stabilității vinului. Ca și un antimicrobian, (SO2) interferează cu căile metabolice ale drojdiei și bacteriilor.

Când (SO2) este adăugat la vinului, o porțiune din acesta se leagă imediat în timp ce o porțiune de (SO2) rămâne nelegată. Porțiunea care nu este legată se mai numește (SO2) liber și este responsabilă pentru protejarea vinului. SO2 liber împreună cu cel legat compun așa numitul (SO2) total.

Hanna oferă sisteme automate pentru titrarea potențiometrică a dioxidului de sulf. Aceste sisteme includ o versiune de minititrator specific pentru vinificație care simplifică măsurarea pentru vinificatori. Titratoarele sunt disponibili pentru a fi programate cu mai multe metode, inclusiv metode specifice pentru vin, care poate măsura, de asemenea, aciditatea, zaharurile reducătoare și YAN.

Titratoare

Sistemele de titrare cu pompe de dozare de înaltă precizie sunt disponibile pentru a efectua o titrare a dioxidului de sulf. Există opțiuni pentru titratoare cu două intrări analogice și două pompe de dozare. Această configurație permite utilizarea unui canal cu un electrod de pH și titrant pentru titrări acido-bazice și celălalt canal pentru un senzor ORP și titrant pentru titrarea dioxidului de sulf.

Electrozi si Sonde

Electrozi ORP sunt utilizați pentru efectuarea titrării redox pentru analiza dioxidului de sulf. În această categorie se află sonda ORP cu tehnologia Hanna Clogging Prevention System (CPS) care previne colmatarea joncțiunii de referință provenită din soluții cu un conținut ridicat de solide.

Soluții

Soluțiile pentru măsurarea dioxidului de sulf includ soluții de umplere pentru electrozi ORP, soluții de păstrare și soluții de curățare specifice aplicației pentru petele și depozitele de vin.

Titranți

În această categorie se află titranții și reactivii de rezervă utilizați cu minitiratoarele Hanna. De asemenea, în această categorie sunt incluși titranții și reactivii pentru dioxidul de sulf care pot fi utilizați cu majoritatea sistemelor de titrare potențiometrice.

Accesorii

Accesoriile pentru titrarea dioxidului de sulf includ piese de schimb pentru minititratoare. Piesele de schimb includ setul de tuburi de schimb și supapa, paharele din plastic și barele magnetice utilizate pentru amestecare.