Aciditate

Aciditatea este capacitatea cantitativă a unei probe de apă de a neutraliza o bază la o valoare predeterminată a pH-ului. O aciditate mai mare indică o concentrație mai mare de acizi prezenți și un potențial mai coroziv al apei. Aciditatea este cauzată de o varietate de acizi, inclusiv acizi minerali, acizi organici și chiar dioxid de carbon sub formă de acid carbonic. Astăzi, aprovizionarea noastră cu apă devine din ce în ce mai contaminată cu substanțe chimice corozive rezultate din deversarea industrială și cantități din ce în ce mai mari de dioxid de carbon în atmosferă. Măsurarea acidității este un mijloc esențial pentru a defini și controla poluarea în canalizare, lacuri și râuri. Monitorizarea acidității în soluri și piscicultură ajută la menținerea unui mediu adecvat de creștere. Aciditatea afectează, de asemenea, calitatea alimentelor și a băuturilor, cum ar fi vinul, sucurile de fructe, sosurile și uleiul de măsline.

Conceptul de pH și aciditate poate fi ușor confundat. Toate soluțiile apoase pot avea pH-ul măsurat, dar nu este același lucru cu măsurarea acidității. Pentru a determina aciditatea unei soluții, este necesară titrarea soluției cu o bază, cum ar fi hidroxidul de sodiu, până la un punct final de pH. Cel mai uzual indicator pentru punctul de final al pH-ului este fenolftaleina, deoarece atunci când indicatorul este adăugat la o soluție, culoarea soluției se schimbă în roz la un pH de 8,2. Soluțiile cu diferite acidități pot avea aceeași valoare a pH-ului, dar necesită cantități diferite de bază pentru a atinge punctul final de pH 8,2.

PH-metrul a fost inventat pentru a determina aciditatea sucurilor de portocale și lămâie. Aparatul a fost utilizat în locul indicatorului din cauza interferențelor care au provocat schimbarea culorii și nu au fost cunoscute. Mulți clienți continuă să folosească un pH-metru și o biuretă gradată pentru a efectua această titrare simplă.

Tehnologia sistemelor automate de titrare a avansat, având algoritmi unici pentru dozarea bazei cu precizie, pentru a determina fie un punct final pH, fie un punct de echivalență. Hanna oferă o gamă largă de produse, de la seturi de teste chimice, pH-metre până la sisteme automate de titrare.

Titrarea

Hanna Instruments oferă o varietate de sisteme de titrare.

Sistemele potențiometrice de titrare includ opțiuni cu canal unic și dublu și o versiune cu o pompă de dozare sau două. Aceste variante sunt cele mai exacte sisteme de dozare având o pompă de 40.000 pași care poate doza microlitri de titrant. Unele sisteme de titrare pot efectua două titrări consecutiv, cum ar fi sarea și aciditatea efectuate în analiza alimentelor.

Minititratorul este o inovație Hanna Instruments care aduce acuratețea și precizia sistemelor noastre de titrare potențiometrică utilizatorilor care efectuează titrarea manuală cu un pH-metru. Minititratoarele folosesc o pompă cu seringă pentru a doza cu exactitate titrantul. Titrantul este prestandardizat, astfel încât nu este nevoie de sticlărie specializată sau de balanțe analitice pentru a prepara titrantul.

 

 

 

pH-metre portabile

Hanna Instruments oferă o gamă largă de pH-metre portabile care pot fi utilizate pentru titrări manuale de aciditate, însă această metodă necesită o biuretă gradată umplută cu o bază pentru a determina cantitatea de bază necesară pentru a atinge punctul final de pH.

 

 

Electrozi de pH

Este disponibilă o varietate mare de electrozi pentru măsurarea pH-ului. Electrozii pH din gama Hanna Instruments, pe lângă electrozii livrați cu minitratorele noastre pentru vin și produse lactate, includ versiuni realizate special pentru titrări non-apoase.

Senzorii realizați pentru titrări non-apoase utilizează materiale speciale pentru a rezista substanțelor chimice dure și oferă un design cu joncțiune dublă pentru a oferi posibilitatea de înlocuire a electrolitului cu clorură de litiu dizolvată în solventul utilizat cu proba.

 

Soluții

Soluțiile necesare pentru efectuarea titrărilor de aciditate includ soluții tampon de calibrare și soluții de întreținere utilizate pentru curățare și depozitare.

Soluții de calibrare

Calitatea unei titrări este determinată de calibrarea aparatului. Hanna Instruments oferă o gamă largă de soluții tampon de calibrare, inclusiv pH 8,20 care este utilizat cu minititratoarele noastre. Soluția tampon de pH 8,20 poate fi utilizată cu alte aparate atâta timp cât valoarea soluției tampon poate fi introdusă. Multe aparate portabile sau de laborator permit calibrarea cu soluții tampon personalizate, precum soluția de pH 8,20.

 

Fotocolorimetre Portabile

Fotocolorimetrele portabile, ca și seturile de teste chimice, sunt proiectate pe baza de reactivi, în care există o schimbare de culoare pentru a indica punctul final. Fotocolorimetrele portabile folosesc principiul Beer-Lambert pentru a determina schimbarea culorii. Detectarea schimbării culorii este mai precisă decât interpretarea vizuală subiectivă.

 

Reactivi

Reactivii din gama noastră de produse includ reactivii utilizați cu seturile de teste chimice și fotocolorimetre. În această categorie sunt incluși și titranții și soluțiile pentru titrare. Toți titranții sunt prestandardizați și sigilați pentru a menține valoarea soluției.

 

Copyright © 1996-2020 Hanna Instruments, Inc.